به وب سایت دکتر شهناز امینی جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی و لاپاراسکوپیست پیشرفته و جراحی ترمیمی و زیبایی زنان خوش آمدید.

 
  
نوبت دهی اینترنتی پرسش از دکتر

تعریف خشونت با رویکرد جنسی

توسط دکتر شهناز امینی تعداد بازدید: 6150 تگ ها:

خشونت چیست ؟

 رفتاری است که برای آسیب رساندن به دیگری از کسی سر می زند و دامنه آن از تحقیر و توهین، تجاوز،ضرب و جرح تا تخریب اموال و دارایی و قتل گسترده است . 

شایع ترین نوع آن خشونت خانوادگی که در محیط خصوصی به وقوع می پیوندد و چون میان افرادی رخ می دهد که به سبب صمیمیت، ارتباط خونی یا قانونی به یکدیگر پیوند خورده اند، جرم وابسته به جنسیت خاص محسوب می گردد که مردان به زنان روا می دارند . 

در واقع از رفتار جنس غالب در جامعه نشات می گیرد . خانواده در ایران دارای ویژگی های خصوصی خاصی است که دیگران اجازه دخالت در آن را ندارند، که محدوده فقط به محیط خانه ختم نمی شود.

 به طوری که حتی اگر رفتار خانوادگی در اماکن عمومی نیز صورت گیرد دیگران از دخالت مستقیم در آن خودداری کرده و وجود سازمان های نظارتی مانند کلانتری و دادگاه های یکه بر چگونگی رفتار افراد خانواده نظارت دارند، می تواند کمک موثری در جلوگیری بروز خشونت خانوادگی باشد .

وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی در سال 1387اعلام کرد مه میزان شیوع خشونت خانگی علیه زنان در یک بررسی سراسری انجام شده در ایران حدود 65% بوده است . امروزه بسیاری از مشکلات موجود در جامعه برای زنان چون دردهای لگن، سردرد، بی خوابی، خستگی و افسردگی میتواند ناشی از عواقب ناخوشایند خشونت در خانواده باشد .

  

خشونت علیه زنان یکی از معضلات اجتماعی کلیه کشورهای دنیا به حساب می آید و فقط خاص کشورهای جهان سوم نیست . در واقع پدیده ای است کهن و جهانی که تمام کشورها متناسب با ویژگی های خود،باید ریشه های آن را بشناسند و با بسیج تمام امکانات به کنترل و مهار ان بپردازند. و این الگو حتما باید با زمینه های فرهنگی – اجتماعی مختلف کشورهای گوناگون منطبق شود .

از مشخصات خشونت علیه زنان این است که از نظرها پنهان است . زنان تا کارد به استخوانشان نرسد از زندگی خشونت آمیز خود حرفی نمی زنند. در ایران نیز در اثر فشارهای سنتی هزارساله مبارزه با خشونت علیه زنان آسان نیست . 

به طورکلی فرهنگ ایرانی خشونت علیه زنان را روامی دارد. براساس یافته های پیمایش ملی قربانی شدن زنان در آمریکا، تقریبا   از زنان مورد تحقیق نشان داده اند که در طول عمرشان توسط شریک جنسی مورد حمله یا زنا قرار گرفته اند . 

شواهد و مدارک نشان میدهد که در سال های اخیر خشونت های خانوادگی افزایش یافته، به طوری که در آمریکامیزان جرایم خشونت آمیز در خانواده حدود 29 درصد نسبت به سایر محیط های اجتماعیبیشتر شده است . زنان حدود 85 درصد قربانیان خشونت خانوادگی می باشند . درایراننیز خشونت خانوادگی ازهمان سال های آغاز ازدواج شروع می شود .

ریشه این نوع خشونت تک علتی نمی باشد و بیشتر ریشه فرهنگی و ساختاری دارد . اما عوامل گوناگونی  از جمله میزان تحصیلات، عامل اقتصادی – اجتماعی، اعتیاد، اختلالات  شخصیتی و نحوه جامعه پذیری و تربیت فرد و... موثرمی باشد . 

خشونت علیه زنان در ابعاد روانی، جنسی، جسمی، مالی، اجتماعی و فرهنگی اتفاق می افتد که پیامدهای جبران ناپذیری از جمله روانی، استرس و فشار، اختلالات جسمی خصوصا بر فرزندان وارد می کند . 

وزنان تا خطر را کاملا احساس نکنند لب به شکایت باز نمی کنند چون افشاء آن می تواند بر وخامت رابطه زن و شوهر بیافزاید درنتایج اغلب تحقیقات نشان داده شده که این افراد از خانواده هایی بر می آیند که کتکزدن یک رفتار عادی تلقی می شود و خودشان در دوران کودکی شاهد خشونت بوده اند .

بنابراین بررسی این پدیده هم برای مسئولان کشور هم برای کنش گران اجتماعی که درجامعه زندگی می کنند اهمیت  دارد . چون فرد  پرخاشگر و خشن هرگز نمی تواند مورد اعتماد جامعه باشد .

در واقع  خشونت رفتاری است که درهمه ی کشورها مشاهده می شود و بر قربانیان فراوان آن همه روزه افزوده و موجب اضطراب مردم و احساس ناامنی آنها و به ویژه گروههای ضعیف تر و آسیب پذیرتری می شود.در کل به رفتاری اطلاق می شود که هدفش اعمال آسیب و رنج می باشد . به عبارت دیگررفتاری است که به قصد صدمه رساندن جسمانی یا روانی به فرد دیگر است. 

محقق دیگر یلو در سال1983 خشونت را چنین تعریف کرده است : خشونت رفتاری آگاهانه در نظر گرفته می شود که نتایج احتمالی آن، ایجاد آسیب فیزیکی یا درد در فرد دیگر است .

همچنین خشونت را می توان از نظر مفهومی کنشی در نظر گرفت که از جانب فرد یا افرادی و از روی اراده و آگاهیبه منظور آسیب رساندن فیزیکی یا روحی – روانی به دیگری انجام می پذیرد .

انواع خشونت :

 جنسيت و خشونت  : فمنيست ها، ريشه هاي خشونت نسبت به زنان را در  روحيات جنس مرد و نقش هاي مردانه جستجو مي كنند . خشن بودن جنس مرد به عنوان الگوي مطلوبي در بسياري ازجوامع پذيرفته شده است . همچنين ابزاري براي كنترل رفتار جنس مونث و ايجاد تبعيت ووابستگي زنان است .

مي توان مرد سالاري را به عنوان سازماني نظام يافته از فرادستي مردان و فرودستي زنان برشمرد. در واقع بر توضيح و تبيين علل نابرابري زنان و مردان در جامعه تاكيد دارند . در واقع استمرار و تداوم  خشونت در جامعه توسط مردان، فرادستي آنان را نسبت به زنان تداوم مي بخشد . در واقع ايجاد كنترل و محدويت بخش مهمي از اعمال خشونت عليه زنان است .

پرخاشگری :

یک فضای معنایی وسیع را اشغالمی کند که تنها بخشی از آن خشونت محسوب می شود . رفتاری تعریف کرده اندکه هدف آن صدمه زدن به خود یا دیگری باشد .

خشونت خانوادگی :

خشونت خانگی یکی از رایج ترین نوع آن خشونت علیه زنان یا همسر آزاری است . الگویی ازرفتارهای تهاجمی و اجباری شامل حملات فیزیکی، روانی، فشار و تهدید است که افرادعلیه شریک صمیمی شان به کار می برند .

 فرآیندی که در آن زوج یا شریک زندگی از خودرفتارهای خشونت آمیز بر ضد زوج دیگر نشان می دهد، به بیان دیگر به خشونتی اطلاق میشود که در محیط خلوت و خصوصی خانواده به وقوع می پیوندد . ودر میان افرادی رخ میدهد که به سبب صمیمیت، ارتباط خونی و یا قانونی به هم پیوند خورده اند .

 خشونت جنسی :  این نوع خشونت ممکن است در حیطه زندگی خصوصی، زناشویی و خانوادگی، اتفاق بیفتد .درحقیقت آزار جنسی همراه با اجبار کمتر از آزار جسمی معمول است . بنابراین بد رفتاریجنسی همراه با اجبار یک الگوی غیر متعارف بوده و تغییر آن مشکل است .

تحليل فمينيستي ثابت ميكند كه تجاوزجنسي نتيجه ي منطقي تبعيض جنسي است . تجاوز جنسي يكي از موذيانه ترين اشكال فشار اجتماعي است . زيرامدام به زنان موقعيت آسيب پذيرشان را ياد آوري مي كنند . 

زنان ترجيح مي دهند براي حفظ حرمت خود از اين گونه موارد حرفي به ميان نياورند كه اين امر موجب از بين رفتن اعتماد به نفس، گوشه گيري از اجتماع و ايجاد روح بدبيني در زن مي شود.

هدف ازپرداختن به این مقوله ارتقاء آگاهی شما عزیزان و همچنین در صورت بروز خشونت جنسی دادن مشاوره در جهت کاهش آ سیب و آمورش مهارت های لازم جهت بهبود سطح رضایت جنسی شما زوجین محترم میباشد.


بازگشت



نام
ایمیل
نظر
 

سیستم پرسش و پاسخ

برای ثبت و پیگیری سوالات خود میتوانید به لینک های زیر مراجعه فرمایید.

پیگیری سوال شما  ثبت سوال جدید مشاهده سوالات شایع
  
 

دکتر شهناز امینی

دکتر شهناز امینی جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی و لاپاراسکوپیست پیشرفته و جراحی ترمیمی و زیبایی زنان در سال 1372 در رشته جراحی زنان و زایمان از دانشگاه علوم پزشکی تهران با درجه عالی فارغ التحصیل گردید.

بیوگرافی کامل »
  
 
شنبه ۱۳:۰۰ تا ۱۹:۰۰
یکشنبه ۱۳:۰۰ تا ۱۹:۰۰
دوشنبه ۱۳:۰۰ تا ۱۹:۰۰
سه شنبه ۱۳:۰۰ تا ۱۹:۰۰
چهارشنبه ۱۳:۰۰ تا ۱۹:۰۰
نوبت دهی اینترنتی